پرسش و پاسخ

شبهاتی درباره منبر و جایگاه زن

 

1) شبهه:

میگویند منبر را از چوب درخت گردو میسازند که بسیار محکم و با کیفیت است. درخت گردو علاوه بر چوب مرغوب سایه و بار خوبی هم دارد.

اما درخت چنار میوه ندارد، سایه درست حسابی هم ندارد، از آن چوبه دار میسازند.

دعوای این دو درخت در شعر شهریار شنیدنی ست!

گفت با طعنه منبری به چنار:

سرفرازی چه میکنی؟ بی بار!

نه مگر ننگ هر درختی تو؟

کز شما ساختند چوبه دار!

پس بر آشفت آن درخت دلیر،

رو به منبر چنین نمود اخطار؛

گفت: گر منبر تو فایده داشت،

کار مردم نمی کشید به دار.!!!!!

 

*پاسخ:

منبری و واعظ، بی تاثیر نیست اما اگر مستمع در پی حقیقت و آماده پذیرش حق نباشد، اگر پیامبر خدا هم خطابه بگوید و موعظه کند، هیچ اثری در شنوندگان نخواهد گذاشت، چنانچه به گواه تاریخ، آنها که جلوی امیرالمومنین امام علی(ع) ایستادند و حضرت را به شهادت رسانند، پای منبر رسول خدا(ص) بزرگ شده بودند! 


2) شبهه:

سید حسن مدرس: از کسانی که حق انتخاب ندارند نسوان [زنان] هستند... خداوند قابلیت در این‌ها قرار نداده‌است که لیاقت حق انتخاب داشته باشند، مستضعفین و مستضعفات و آن‌ها از این نمره‌اند که عقول آن‌ها استعداد ندارد. گذشته از اینکه در حقیقت نسوان [زنان] در مذهب اسلام تحت قیمومی‌تند، الرجال قوامون علی النساء، در تحت قیمومیت رجال هستند.

 

*پاسخ:

شهید مدرس شخصیتی بزرگ و ارزنده خصوصا در حوزه مبارزه زبانی و عملی با ظلم و استبداد است اما نباید از یاد ببریم که هیچکس جز معصومین(ع)، کامل نیست و نظر هیچ فردی نیز جز معصومین(ع)، نظر خداوند عالم و آدم نمی‌باشد. 

قطعا تفسیرهای غلطی از جایگاه زن وجود دارد اما اگر تحقیق و مطالعه دقیق تری انجام دهیم، بی شک به این نتیجه خواهیم رسید که فیمینیست تر و زن سالار تر از اسلام، هیچ دین و آیینی نبوده و نیست. زن در نگاه اسلامی، سلطان خانه، مربی فرزندان و پناهگاه آرامش مرد است و میزان و مرتبه عقل و شعورش هیچ تفاوتی با جنس مذکر ندارد و کرامت و جایگاهش برای مردان، بی بدیل و دست نیافتنی است، آنجا که حتی اسوۀ امام عصر(عج) می شود؛ امام زمان ارواحنا له الفداء فرمودند: «فی ابنة رسول الله لی اسوة حسنة»(الغیبه، للطوسی؛ ص286) دختر رسول خدا فاطمه زهرا(س) برای من الگوی نیکوئیست.



لینک این مطلب:

https://rahemoghaddas.blog.ir/post/118